MIA´s smedja

I MIA´s smedja blir silver, järn och skrot till änglar, träd och annat som gör mig glad! Lite krokigt, lite knasigt och – precis som vi människor – inget exemplar riktigt det andra likt. Hos mig kan du hitta en unik present eller unna dig själv något fint. Delad glädje är dubbel glädje!

Skaparlusten har på olika sätt funnits med mig genom livet, men riktigt rätt hittade jag först när jag utbildat mig till svetsare. Under tio år arbetade jag i industrin, var licensierad i flera svetsmetoder och trivdes gott! Med tiden började jag utforska vad jag kunde skapa av det som hamnade i containern. Skrot - vilken fantastisk källa till kreativitet! Jag var fast och tog steget att starta MIA´s smedja parallellt med min anställning.

Numera jobbar jag deltid som produktionsberedare och fortsätter med liv och lust att skapa smycken, inredning och ting till trädgård och uteplats i mitt eget företag. Att starta svetsen gör mig lycklig! Jag använder fortfarande skrot som material, så lång det är möjligt. Överblivet, återvunnet och tillvarataget ger det liv i mina skapelser och med tanke på vår miljö känns det så rätt!

Till mina smycken använder jag däremot nytt 925 sterling silver och ibland lite koppar eller mässing. Att arbeta med silver har jag lärt via kvällskurser i olika studieförbund och genom att experimentera på egen hand. Olika metaller med olika egenskaper, men samma härliga känsla och skaparglädje!

Jag har så fantastiskt roligt med mitt  hantverk och min önskan är att skicka med av min känsla till den som bär mina smycken eller har mina alster i sin närhet. Kärlek, glädje eller tröst – vad än man just då behöver!

Här på miassmedja.se hittar du bilder och information om vad som är på gång i smedjan, vilka marknader och andra tillställningar jag ska delta i och när jag håller öppet i Killeboda, där ett rum i boningshuset fått bli en liten butik. Så småningom kommer dessutom en nätbutik att öppna och redan nu går det bra att beställa via mail, telefon eller meddelande. Välkommen att höra av dig om du har frågor och funderingar!

MIA's smedja
Killeboda 506
28072 Killeberg

Tel: 073-4048747
E-post: miassmedja@gmail.com